Skip the navigation

Broodje mortadella met ingemaakte groenten en speciale saus

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Mortadella sandwich with pickled veggies and special sauce

Perfectie in een sandwich: knapperig brood, heerlijke mortadella, pittige ingemaakte groenten en een speciale saus.

Duration
Totaal24h20
Voorbereiden20min
Rusten24h

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

6

Perzische komkommers

3

rode uien

4

bieten, geroosterd, geschild en afgekoeld

15 takjes

verse dille

3 theelepels

koosjer zout

6 theelepels

mosterdzaad

6

knoflookteentjes, gepeld en gesneden

450 ml

azijn

1,5 l

Water

100 g

mayonaise

30 g

ketchup

10 g

dijonmosterd

1/2 eetlepels

ahornsiroop

1/2 theelepels

gerookt paprikapoeder

1/8 theelepels

zout

1/8 theelepels

peper

6

ciabattabrood

25 g

veldsla

18

plakjes mortadella

Stap voor stap

  1. Maak de ingemaakte groenten: was de komkommers. Snijd de komkommers en bieten. Pel de rode uien, halveer ze en snijd fijn. Plaats de groenten in aparte inmaakpotten. Verdeel het zout, de mosterdzaadjes, verse dille en knoflookplakjes over de drie potten. Meng in een maatbeker azijn en water. Verdeel over de potten. Laat ten minste 24 uur rusten in de koelkast.

  2. Voeg mayonaise, ketchup, mosterd, ahornsiroop, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de mengkom van de draadloze hakmolen. Weeg 50 g ingemaakte komkommers af en dep ze droog. Voeg toe aan de kom. Mix op snelheid 1 tot de ingrediënten net zijn gecombineerd en de augurken zijn gehakt.

  3. De sandwiches beleggen: begin met een laag speciale saus, voeg de salade, ingemaakte bieten en komkommers toe, dan een paar plakjes mortadella, de ingemaakte rode uien en eindig vervolgens met nog een laag speciale saus.