Hulpmiddelen
Ingrediënten
180 g tarwemeel
2 eieren
20 g cacaopoeder
75 g fijngehakte bacon
50 g gorgonzola
25 g sjalot
10 g marjolein
2 tbsp extra vergine olijfolie
snufje zout
1/2 chilipepers
Stap voor stap
Doe de eieren, het meel, cacaopoeder en een snufje zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.
Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Doe dit nogmaals op dikte 3.
Verander de dikte naar 4 en herhaal de procedure.
Haal de pasta met één hand door de fettuccinesnijder en gebruik je andere hand om de pasta te begeleiden als deze uit de fettuccinesnijder komt.
Leg de fettucine op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.
Breng terwijl de pasta droogt een grote pan gezouten water aan de kook.
Verhit in een grote koekenpan 4 eetlepels olie, voeg de gesnipperde sjalot, bacon en gekneusde chili toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Kook de fettuccine in de pan water, giet af in een vergiet en voeg toe aan de pan met de saus.
Bak de fettuccine 1 minuut mee en strooi de marjolein en gorgonzola erover. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Voeg 1 geschilde en in blokjes gesneden peer toe aan de bacon, en bestrooi voor het serveren met gehakte walnoten.