Skip the navigation

Chocolade-kokos-frambozenkoekjes zonder bakken

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
KitchenAid-Webseite-Querformat (1).jpg

Deze koekjes, waarvoor je geen oven nodig hebt, zijn niet alleen makkelijk te maken, maar hebben ook nog eens de heerlijke smaak van frambozen en kokos.

Duration
Totaal1h55
Voorbereiden15min
Instelling1h40

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor
HandMixerHandMixer

Ingrediënten

Serveren

160 g

zachte havermoutvlokken

120 g

amandelschaafsel

3 eetlepels

natuurlijk bruine amandelpasta (zonder toevoegingen)

75 g

rozijnen

tbsp 2

ahornsiroop

125 g

frambozen

1 eetlepels

chiazaad

60 g

geraspte kokos

125 g

kokosnootcrème

1 eetlepel + 2 theelepels

extra virgin kokosolie

200 g

melkchocolade

Stap voor stap

  1. Voor het deeg: meng zachte havermoutvlokken, amandelschaafsel, amandelpasta, rozijnen en ahornsiroop in je draadloze foodprocessor tot een homogeen mengsel. Rol het deeg uit tussen twee lagen bakpapier tot het ongeveer 5 mm dik is en leg het 10 minuten in de koelkast.

  2. Maak ondertussen de frambozenvulling. Maak de frambozen fijn met een vork, roer de chiazaadjes erdoor en laat een half uur weken. Voor de kokosvulling klopt je de kokosvlokken, kokosroom en kokosolie met een handmixer tot het een luchtig en romig mengsel.

  3. Haal nu het deeg uit de koelkast en steek er rondjes uit met een ronde snijder (van ongeveer 5 cm Ø). Schep 2 theelepels kokosmengsel en 1 theelepel frambozenmengsel op elk haverkoekje. Leg er vervolgens een tweede haverkoekje op en druk zachtjes aan. Herhaal dit proces tot alle koekjes zijn gevuld. Doe ze daarna 20 minuten in de koelkast zodat de vulling kan opstijven..

  4. Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie (zet je kom in een kom met kokend water) en roer de kokosolie erdoor.

  5. Schenk de chocolade over de koekjes, één voor één. Het is niet erg als er wat chocolade van de koekjes afdruipt. Zet de koekjes nog een half uur in de koelkast.