Skip the navigation

Chocoladebabka

KitchenAid chef-kok

Heerlijk gevlochten gistbrood met chocoladekrullen, met deze chocoladebabka maak je zeker indruk op je gasten!.

chocolatebabka_thumbnail.jpg

Chocoladebabka

KitchenAid chef-kok

Heerlijk gevlochten gistbrood met chocoladekrullen, met deze chocoladebabka maak je zeker indruk op je gasten!.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Rusten
12h
Instelling
40min
Koken
40min
Totaal
13h40
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

600 g bloem

11 g droge instant gist

1/2 theelepel zout

185 g suiker

235 g boter

3 eieren

140 ml water, lauwwarm

210 g pure chocolade

1 eetlepel cacaopoeder

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je twee babka's.

  2. Doe de bloem in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak bevestigd. Doe aan een kant van de kom de droge instantgist. Doe het zout aan de andere kant van de kom. Voeg 110 g suiker toe en mix op snelheid 1 tot alles opgenomen is.

  3. Voeg 3 eieren en lauwwarm water toe terwijl de mixer/keukenrobot draait en blijf mixen tot je een samenhangend deeg hebt. Voeg 150 g zeer zachte boter toe aan het deeg en mix tot die is opgenomen. Bevestig de kneedhaak aan de mixer/keukenrobot en kneed het deeg 5 minuten.

  4. Haal het deeg eruit en doe het in een met olie ingevette kom. Dek af en zet een nacht in de koelkast.

  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een sauspan om de vulling te maken. Voeg 75 g suiker, 85 g boter en cacaopoeder toe. Verwarm op lage temperatuur tot alles gesmolten is. Zet apart en laat het mengsel afkoelen tot je het kunt smeren.

  6. Splits het deeg in 2 delen. Rol elk deel uit tot een rechthoek. Smeer de chocoladevulling over het uitgerolde deeg en houd daarbij 1-2 cm van de rand vrij. Rol het deeg op en snijd in de lengte door midden. Vlecht de twee stukken en doe in een met bakpapier beklede broodvorm. Laat 40 minuten rijzen op een warme plek. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Controleer de cake na 20 minuten. Als de bovenkant ervan te bruin wordt, dek je de cake de laatste 10 minuten bakken af met wat aluminiumfolie. Laat even afkoelen voordat je het aansnijdt.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale