Chocoladebrownie met tahini swirl
Deze chocoladebrownie met tahini-swirl is leuk en makkelijk te maken met onze Artisan K400 blender. De geroosterde witte sesamzaadjes en het vleugje espresso zorgen voor een indrukwekkend resultaat.
Chocoladebrownie met tahini swirl
Deze chocoladebrownie met tahini-swirl is leuk en makkelijk te maken met onze Artisan K400 blender. De geroosterde witte sesamzaadjes en het vleugje espresso zorgen voor een indrukwekkend resultaat.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
220 g ongezouten
320 g pure chocolade
150 g basterdsuiker
200 g lichtbruine suiker
4 eieren (op kamertemperatuur)
1 eetlepel vanille-extract
4 eetlepel melk
1 kopje (40ml) espresso
200 g bloem
50 g ongezoete cacaopoeder
1,5 theelepel zout
180 g geroosterde witte sesamzaadjes
90 ml neutrale olie
Stap voor stap
Doe de 180 g geroosterde witte sesamzaadjes, een halve theelepel zout en 90 ml neutrale olie in de kan van de blender. Mix ten minste 1 minuut op snelheid 3. Schraap het mengsel van de zijkanten en voeg zo nodig meer olie toe.
Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 4 en mix tot de tahini volledig glad is.
Snijd 220 g ongezouten koude boter in blokjes en doe deze met 320 g pure chocolade in een kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water. Roer tot alles is gesmolten.
Voeg 150 g basterdsuiker toe aan de gesmolten chocolade en roer tot de suiker is opgelost. Laat de jam afkoelen.
Doe het chocolademengsel in de kan van de blender. Voeg 200 g bloem, 50 g ongezoete cacaopoeder, 1 theelepel zout, 4 eieren, 4 eetlepels melk, 1 kopje espresso (40 ml), 1 eetlepel vanille-extract en 3 eetlepels van de zelfgemaakte tahini toe. Mix op snelheid 4 tot het beslag goed is gemengd.
Bekleed een vierkant bakblik (26 x 26 cm) met bakpapier. Schenk het browniebeslag erin.
Leg een paar lepels tahini op het browniebeslag en maak een swirl-effect met de botte kant van een botermes.
Bak de brownie 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat volledig afkoelen voordat je gaat snijden.
Zodra de brownie volledig is afgekoeld, snijd je drie keer horizontaal en drie keer verticaal voor negen gulle, heerlijk smeuïge plakjes. Bestrooi met wat knapperig zeezout of besprenkel met extra tahini.