emeagif
Skip the navigation

Chocoladecake in een mok

KitchenAid chef-kok

Hunker je naar chocolade? Deze chocoladecake in een mok heb je zo klaar.

Import-Recipe - Chocolate mug cake

Chocoladecake in een mok

KitchenAid chef-kok

Hunker je naar chocolade? Deze chocoladecake in een mok heb je zo klaar.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

80 g bloem

4 eetlepel ongezoete cacaopoeder

1/2 theelepel bakpoeder

4 eetlepel suiker

1/4 theelepel zout

120 ml melk

50 ml plantaardige olie

1 theelepel minichocoladedruppels

Stap voor stap

  1. Doe alle ingrediënten behalve de minichocoladedruppels in de foodprocessor met het multifunctionele mes. Meng gedurende 30 seconden op snelheid 1.


  2. Schenk het beslag in een magnetronbestendige mok. Geef de cake genoeg ruimte om te rijzen zonder dat die boven de rand uitkomt.


  3. Voeg minichocoladedruppels toe in het midden van het beslag. Doe de mok 70 seconden op een hoge stand in de magnetron.


  4. Haal voorzichtig uit de magnetron. Heerlijk met roomijs en frambozen.