Chocoladecake zonder meel
De lekkerste chocoladecake die je ooit zult eten.
Chocoladecake zonder meel
De lekkerste chocoladecake die je ooit zult eten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
85 g boter
225 g pure chocoladedruppels
150 g basterdsuiker
6 eieren, gesplitst
Stap voor stap
Doe de chocolade en boter in een kom, zet deze in de magnetron en laat het in 30 seconden smelten. Laat het licht afkoelen.
Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel en mix alles goed door elkaar.
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix op snelheid 10 totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk suiker toe en mix totdat er stijve pieken ontstaan.
Vouw het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten. Giet het mengsel in een licht ingevet cakeblik van 24 cm doorsnee.
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 135 °C. Laat afkoelen in geopende oven. Haal de cake pas uit het blik wanneer deze helemaal is afgekoeld.