Chocolademousse van kikkererwtenwater
Verspil nooit meer kikkererwtenwater en maak er een heerlijke, luchtige chocolademousse van.
Chocolademousse van kikkererwtenwater
Verspil nooit meer kikkererwtenwater en maak er een heerlijke, luchtige chocolademousse van.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
160 g pure chocolade
250 g kikkererwtenwater
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
Stap voor stap
Hak de pure chocolade in stukken en doe deze in een kom. Smelt de chocolade au bain marie (in een bad van heet water). Zet het apart en laat het 10 minuten afkoelen.
Doe het kikkererwtenwater in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Meng op snelheid 10 totdat er stijve pieken ontstaan. Voeg de ahornsiroop en het vanille-extract toe en meng kort tot alles is gecombineerd.
Meng de gesmolten chocolade door het opgeklopte kikkererwtenwater met een spatel. Doe de chocolademousse in glazen of kleine kommetjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. Serveer met wat slagroom en eetbare bloemen.