Chocoladetaart zonder te bakken
Je hoeft geen ervaren patissier te zijn om deze heerlijke, rijke chocoladetaart te maken.
Chocoladetaart zonder te bakken
Je hoeft geen ervaren patissier te zijn om deze heerlijke, rijke chocoladetaart te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g chocoladekoekjes
90 g gesmolten boter
1/2 theelepel zout
350 g chocolade
1 theelepel vanille-extract
45 g boter, koud en in blokjes
300 ml volle slagroom
Stap voor stap
Verkruimel de koekjes in een foodprocessor of blender en doe de kruimels in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Voeg de gesmolten boter en het zout toe. Mix op snelheid 1. Doe de kruimels over in een bakvorm en druk ze stevig aan met de achterkant van een lepel. Laat 3 uur afkoelen in de koelkast.
Doe de chocolade, het vanille-extract en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur en schenk het over de chocolade. Laat 2 minuten staan. Mix op snelheid 1 tot alle chocolade is gesmolten en er een glanzend mengsel ontstaat.
Schenk de chocoladeroom in de afgekoelde chocoladekorst. Zet de vorm 5 uur in de koelkast totdat de taart stevig is geworden. Serveer met rood fruit.