Skip the navigation

Chocolate chip koekjes

KitchenAid Chef

Met behulp van je KitchenAid Mixer maak je dit basisrecept voor zelfgemaakte koekjes in een handomdraai. Leer hoe je deze zachte chocolate chip cookies met een lekkere taaie 'bite' kunt maken en stil je trek in zoetigheid.

chocolatechipcookies wallpaper

Chocolate chip koekjes

KitchenAid Chef

Met behulp van je KitchenAid Mixer maak je dit basisrecept voor zelfgemaakte koekjes in een handomdraai. Leer hoe je deze zachte chocolate chip cookies met een lekkere taaie 'bite' kunt maken en stil je trek in zoetigheid.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
45min
Totaal
1h5
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

225 g koude ongezouten boter, in blokjes gesneden

220 g lichtbruine suiker

150 g kristalsuiker

2 grote eieren, koud

2 theelepels vanille-extract

310 g bloem

25 g havermout

1 theelepels zeezout

1 theelepels baksoda

260 g extra pure of pure chocoladestukjes

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je ongeveer 40 koekjes.

  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de bakvormen met bakpapier.

  3. Bevestig de platte menghaak op je mixer. Voeg blokjes boter en de twee soorten suiker toe in je mengkom, zet de mixer gedurende 1 minuut op roersnelheid. Voer daarna de snelheid geleidelijk op naar snelheid 4 en blijf dan nog 1 of 2 minuten mixen. Mix het deeg niet te lang, koekdeeg moet koud blijven. Schraap de restanten aan de zijkanten van de kom omlaag, voeg eieren en vanille toe en mix dan ongeveer 1 minuut op snelheid 4 totdat alles gemengd is.

  4. Combineer in een aparte kom de bloem, de havervlokken, het zout en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan mengkom van de mixer en meng op roersnelheid totdat alle bloem erin is opgenomen. Voeg de chocoladestukjes toe en mix op roersnelheid totdat alle stukjes in het mengsel zijn opgenomen.

  5. Laat per koekje circa 2 volle eetlepels deeg op de voorbereide bakplaten vallen, ongeveer 5 cm uit elkaar. Bak totdat de onderkant van de koekjes goudbruin is, gedurende circa 10–12 minuten. Verwissel de bakvormen halverwege de baktijd. Neem de koekjes uit de oven en laat ze 3 tot 5 minuten rusten voordat je ze overbrengt naar een rooster om ze te laten afkoelen. Laat de bakplaten helemaal afkoelen voordat je het resterende deeg bakt.