Citroen-bosbessencupcakes met glazuur van roomkaas
Citroen-bosbessencupcakes met glazuur van roomkaas
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g Boter
250 g basterdsuiker
250 g zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 eetlepels zure room
1 sap van een citroen
1 kopje bosbessen
60 g Boter
roomkaas
1 eetlepels bosbessenjam
200 g poedersuiker
1 schil van 1 citroen
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in de tussentijd de boter en basterdsuiker met de mixer. Meng zo'n 2 minuten op stand 2.
Gebruik de zeef met weegschaal en weeg 250 g bloem af. Meng het in zo'n 2 tot 3 minuten op Snelheid 1 met het botermengsel.
Meng 4 eieren door het mengsel met de mixer, in 2 minuten op snelheid 2. Als ze goed gemengd zijn voeg je de zure room, het citroensap en bosbessen toe en meng je nog even.
Vul de cupcakevormpjes met behulp van een ijslepel. Doe ze 20 minuten in de oven, of iets langer afhankelijk van je oven. Houd ze goed in de gaten. Haal ze uit de oven als ze goudkleurig zijn en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten. Vul een spuitzak en laat een uur of twee in de koelkast afkoelen tot het een stevige consistentie heeft.
Versier de cupcakes met het glazuur en wat extra bosbessen. Geniet ervan!