emeagif
Skip the navigation

Citroen-bosbessencupcakes met glazuur van roomkaas

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Lemony Blueberry Cupcakes

Citroen-bosbessencupcakes met glazuur van roomkaas

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
20min
Totaal
45min
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

250 g Boter

250 g basterdsuiker

250 g zelfrijzend bakmeel

4 eieren

1 eetlepels zure room

1 sap van een citroen

1 kopje bosbessen

60 g Boter

roomkaas

1 eetlepels bosbessenjam

200 g poedersuiker

1 schil van 1 citroen

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in de tussentijd de boter en basterdsuiker met de mixer. Meng zo'n 2 minuten op stand 2.

  2. Gebruik de zeef met weegschaal en weeg 250 g bloem af. Meng het in zo'n 2 tot 3 minuten op Snelheid 1 met het botermengsel.

  3. Meng 4 eieren door het mengsel met de mixer, in 2 minuten op snelheid 2. Als ze goed gemengd zijn voeg je de zure room, het citroensap en bosbessen toe en meng je nog even.

  4. Vul de cupcakevormpjes met behulp van een ijslepel. Doe ze 20 minuten in de oven, of iets langer afhankelijk van je oven. Houd ze goed in de gaten. Haal ze uit de oven als ze goudkleurig zijn en laat afkoelen.

  5. Meng alle ingrediënten. Vul een spuitzak en laat een uur of twee in de koelkast afkoelen tot het een stevige consistentie heeft.

  6. Versier de cupcakes met het glazuur en wat extra bosbessen. Geniet ervan!