Cupcakes met koffieroom en walnoten
Deze cupcakes met koffieroom en walnoten smaken zoet en sterk: de droom van elke koffieliefhebber.
Ingrediënten
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter, goed zacht
150 g lichtbruine suiker
3 eieren, groot
90 ml espresso, gekoeld
45 g walnoten, gehakt
12 helften walnoten (voor de decoratie)
400 g poedersuiker
200 g zachte boter
Stap voor stap
Doe de boter, lichtbruine suiker, eieren, bloem en grootste hoeveelheid espresso in de kom van een mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 90 seconden op snelheid 2 tot een glad beslag.
Voeg de gehakte walnoten toe en mix 30 seconden op snelheid 1.
Plaats cupcakevormpjes in een muffinblik. Schep het mengsel in de vormpjes.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat volledig afkoelen.
Voor het glazuur doe je de boter en espresso in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak.
Bevestig de zeef met weegschaal.
Zet de snelheidshendel op 2. Terwijl de boter en espresso in de kom worden gemengd, doe je de poedersuiker in de zeef.
Begin de poedersuiker rechtstreeks in de kom met boter en espresso te zeven. Blijf mengen tot alles goed is gemengd. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom.
Doe de botercrème in een spuitzak met een grote ronde spuitmond.
Spuit botercrème op alle cupcakes en decoreer ze met een halve walnoot.