Skip the navigation

Cupcakes voor moederdag

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
mothersdaycupcakes thumbnail

Verras je moeder met deze heerlijke cupcakes waarin een hartvormige verrassing verborgen zit.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

400 g

bloem

400 g

basterdsuiker

1 eetlepels

bakpoeder

1/2 theelepels

baksoda

220 g

zachte boter

250 g

karnemelk

2 eetlepels

neutrale olie

6

eierdooiers

2

eieren

2 theelepels

vanille-extract

1

chocoladecake

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, de basterdsuiker, het bakpoeder, de baksoda, boter, karnemelk en olie in de kom van een mixer met platte menghaak. Mix op snelheid 4 tot een glad mengsel.

  2. Voeg de eidooiers, de eieren en het vanille-extract aan het bloemmengsel toe en meng op snelheid 4 tot een dik beslag.

  3. Snijd de cake in dikke plakken en gebruik een koekjesvorm om hartvormige stukjes cake te snijden.

  4. Verdeel de helft van het cakebeslag over 12 cupcakevormpjes. Druk de hartvormige stukjes cake in het ongebakken cupcakebeslag en lepel het resterende beslag eroverheen. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Een eenvoudige chocoladecake maken. Meng 250 g zachte boter, 250 g basterdsuiker, 250 g bloem, 4 eieren, 8 g bakpoeder en 40 g cacaopoeder tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 160°C totdat een satéprikker schoon uit de cake komt.