Dip in falafelstijl met nacho's en saus
Dip in falafelstijl met nacho's en saus
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g kikkererwten in vocht
50 g peterselie
60 ml magere yoghurt
1/2 kruidnagel knoflook
200 g gezeefde tomaten
25 g jalapeño's in vocht
1 eetlepels witte azijn
4 eetlepels sesamolie
1/3 theelepels keukenzout
Stap voor stap
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en was en droog de peterselie.
Stel de voedselmolen in met de fijne maalschijf.
Bevestig de voedselmolen met het voedselblad aan de KitchenAid mixer.
Zet de snelheidsregelaar op 5 en voeg de peterselie toe via de vultrechter.
Voeg de knoflook toe en duw indien nodig aan met de stamper.
Voeg de kikkererwten toe.
Voeg het komijnpoeder, 4 eetlepels olie, de yoghurt en 1/3 theelepel zout aan het mengsel toe.
Doe de gezeefde tomaten, azijn, jalapeño's en een snufje zout in een kleine kom.
Doe de dip in 4 kommetjes, maak af met het tomaatmengsel en serveer als voorgerecht met nacho's.
Je kunt tijdens het blenden van de kikkererwten chilipeper aan het recept toevoegen voor het perfecte voorgerecht.