Eigengemaakt challah
Dit challah is een rijk brood met een perfecte gouden korst en luchtige binnenkant.
Eigengemaakt challah
Dit challah is een rijk brood met een perfecte gouden korst en luchtige binnenkant.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 kg bloem
50 g verse gist
70 g basterdsuiker
80 ml olijfolie
600 ml water
1 eiwit
Stap voor stap
Doe de bloem, de gist en het suiker in de kom van een mixer/keukenrobot met de kneedhaak bevestigd. Mix op snelheid 1 en voeg de olie en het water toe. Kneed 8 minuten totdat je een glad deeg hebt.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met een theedoek en laat het 1 uur rijzen. Duw het gerezen deeg omlaag en snijd het in 4 gelijke stukken. Maak er dikke strengen van met een taps toelopend uiteinde.
Druk het uiteinde van de strengen samen. Vouw de linkerstreng naar rechts en vlecht die door de andere strengen. Herhaal deze stap tot je niet verder kunt vlechten. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 20 minuten rijzen. Bestrijk het gerezen brood met de eiwitten en bak 30 minuten op 180°C.