Skip the navigation

Eigengemaakt geroosterd brood met zalm

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
salmontoast_thumbnail.jpg

Dit geroosterde brood met zalm en avocado-chimichurri is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch!.

Duration
Totaal25min
Voorbereiden15min
Koken10min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

25 g

koriander

25 g

peterselie

1

limoen

1

avocado

3

knoflookteentjes

1 theelepel

chilivlokken

1 theelepel

zout

100 ml

olijfolie

6

sneetjes brood

3

tomaten

250 g

warm gerookte zalm

Stap voor stap

  1. Doe de verse koriander en peterselie in de mengkom van de foodprocessor. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de kan. Voeg avocado, teentjes knoflook, chilivlokken, zout en olijfolie toe. Pulseer om te mengen.

  2. Stel de broodrooster in op de gewenste mate van bruining. Doe de sneetjes brood in de sleuven van de broodrooster om ze te roosteren.

  3. Smeer de chimichurri op het geroosterd brood. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op het brood. Verdeel ten slotte de warme gerookte zalm erover.