Eigengemaakt tiramisu
In koffie gedrenkte lange vingers en romige mascarpone, dit laagjesdessert gaat er bij iedereen wel in.
Eigengemaakt tiramisu
In koffie gedrenkte lange vingers en romige mascarpone, dit laagjesdessert gaat er bij iedereen wel in.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
ml 200 espresso
4 eieren
70 g basterdsuiker
500 g mascarpone
300 g lange vingers
3 tbsp cacaopoeder
optioneel slagroom
Stap voor stap
Zet 200 ml espresso. Laat volledig afkoelen.
Scheid de eieren en doe de eidooiers in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Voeg de basterdsuiker toe en mix op snelheid 8 tot het mengsel een lichte kleur heeft.
Verlaag de snelheid tot 4 en voeg de mascarpone toe.
Klop de eiwitten op snelheid 10 tot er stijve pieken ontstaan.
Vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het mascarponemengsel op roersnelheid tot alles goed is gemengd.
Dip de lange vingers in de espresso en schik ze in een vorm. Smeer 1/3 van de mascarponevulling erover. Herhaal deze stap 3 keer. Laat ten minste 6 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi voor serveren met cacaopoeder.
Spuit slagroom boven op de laatste laag mascarpone om het extra feestelijk te maken.