Skip the navigation

Eigengemaakt tiramisu

KitchenAid chef-kok

In koffie gedrenkte lange vingers en romige mascarpone, dit laagjesdessert gaat er bij iedereen wel in.

tiramisu_thumbnail.jpg

Eigengemaakt tiramisu

KitchenAid chef-kok

In koffie gedrenkte lange vingers en romige mascarpone, dit laagjesdessert gaat er bij iedereen wel in.

Hulpmiddelen

CoffeeMachine
Voorbereiden
30min
Instelling
6h
Totaal
6h30
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

ml 200 espresso

4 eieren

70 g basterdsuiker

500 g mascarpone

300 g lange vingers

3 tbsp cacaopoeder

optioneel slagroom

Stap voor stap

  1. Zet 200 ml espresso. Laat volledig afkoelen.

  2. Scheid de eieren en doe de eidooiers in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Voeg de basterdsuiker toe en mix op snelheid 8 tot het mengsel een lichte kleur heeft.

  3. Verlaag de snelheid tot 4 en voeg de mascarpone toe.

  4. Klop de eiwitten op snelheid 10 tot er stijve pieken ontstaan.

  5. Vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het mascarponemengsel op roersnelheid tot alles goed is gemengd.

  6. Dip de lange vingers in de espresso en schik ze in een vorm. Smeer 1/3 van de mascarponevulling erover. Herhaal deze stap 3 keer. Laat ten minste 6 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi voor serveren met cacaopoeder.

  7. Spuit slagroom boven op de laatste laag mascarpone om het extra feestelijk te maken.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You