Skip the navigation

Eigengemaakt zuurdesembrood

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Sourdough bread

Eigengemaakt zuurdesembrood

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
BreadBowl
Voorbereiden
20min
Rusten
5h50
Koken
45min
Totaal
6h55
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

400 g tarwebloem

15 g zout

150 g desemstarter

1 eetlepel instant gist

200 ml water, lauwwarm

Stap voor stap

  1. Voeg bloem, zout, gist en desemstarter toe aan de bakkom met deeghaak.

  2. Meng op snelheid 1 en voeg langzaam water toe. Meng tot het deeg stevig, glad en elastisch is.

  3. Vorm een bal van het deeg, plaats in de bakkom en bedek met het deksel. Laat minstens 3 uur rusten.

  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm het brood door de zijkanten van het deeg naar het midden te vouwen.

  5. Plaats op een bakdeksel met bakpapier en bedek met de bakkom. Laat minstens 2 uur rijzen.

  6. Kerf het brood en bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 230°. Verwijder de bakkom na 35 minuten en bak 10 minuten totdat de korst goudbruin is.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale