Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g tarwebloem
15 g zout
150 g desemstarter
1 eetlepel instant gist
200 ml water, lauwwarm
Stap voor stap
Voeg bloem, zout, gist en desemstarter toe aan de bakkom met deeghaak.
Meng op snelheid 1 en voeg langzaam water toe. Meng tot het deeg stevig, glad en elastisch is.
Vorm een bal van het deeg, plaats in de bakkom en bedek met het deksel. Laat minstens 3 uur rusten.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm het brood door de zijkanten van het deeg naar het midden te vouwen.
Plaats op een bakdeksel met bakpapier en bedek met de bakkom. Laat minstens 2 uur rijzen.
Kerf het brood en bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 230°. Verwijder de bakkom na 35 minuten en bak 10 minuten totdat de korst goudbruin is.