Enchiladarolletjes met kip
Deze Mexicaans rolletjes zijn het perfecte gerecht voor je volgende etentje.
Enchiladarolletjes met kip
Deze Mexicaans rolletjes zijn het perfecte gerecht voor je volgende etentje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
340 g gehakte gebraden kip (wit en donker vlees)
470 g geraspte Mexicaanse kaasmix
220 g roomkaas, zacht
125 ml tomatensalsa
2 eetlepels limoensap
1 eetlepels knoflookgranulaat
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels koosjer zout
1 theelepels gekneusde rodechilivlokken
4 tortilla's van 30 cm
115 g geroosterde in blokjes gesneden groene pepers, uitgelekt
2 pruimtomaten, ontpit, in stukjes gesneden
50 g gesneden sjalotjes
8 g vers korianderblad
Stap voor stap
Doe de kip in de mengkom van de mixer. Bevestig de mengkom en de kneedhaak aan de mixer. Zet de mixer op snelheid 1 en meng alles 1 minuut of totdat de kip is versnipperd. Voeg de geraspte kaas, roomkaas, salsa, het limoensap, de knoflook, komijn, het chilipoeder, het zout en de chilivlokken toe. Verwijder de kneedhaak en bevestig de platte menghaak. Zet de mixer op snelheid 1 en meng gedurende 60 seconden. Schraap langs de zijkant en over de bodem van de mengkom. Zet de mixer op snelheid 4 en meng gedurende 30 seconden. Neem uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Wikkel de tortilla's in keukenpapier en verwarm ze 30 seconden in de magnetron op hoog vermogen. Leg ze daarna op een schoon werkoppervlak. Leg er 227 gram (1 kopje) van het kippenmengsel op en verdeel het gelijkmatig. Rol de tortilla strak op. Herhaal dat met de rest van de tortilla's en de vulling.
Wikkel elk rolletje in plasticfolie en zet ze minstens 2 uur of een nacht in de koelkast. Wil je ze serveren, verwijder dan het plasticfolie van de rolletjes. Snijd ongeveer 5 cm van elk uiteinde, gooi dat weg en snijd de rolletjes daarna in stukjes van 2,5 cm. Garneer de stukjes met groene pepers, tomaten, sjalotjes en koriander.
Tip: kies je favoriete salsa en pittigheid: mild, medium of pittig.