Skip the navigation

Flespompoenbeignets

KitchenAid chef-kok

Deze flespompoenbeignets zijn heerlijk als lunch of diner.

Import-Recipe - Butternut fritters

Flespompoenbeignets

KitchenAid chef-kok

Deze flespompoenbeignets zijn heerlijk als lunch of diner.

Hulpmiddelen

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Voorbereiden
10min
Koken
10min
Totaal
20min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

225 g flespompoen

7,5 g patentbloem

1/2 teentje knoflook, fijngehakt

1/2 ei

1/2 theelepel gedroogde tijm

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel zwarte peper

1 eetlepel olijfolie

Stap voor stap

  1. Schil de flespompoen.


  2. Bevestig de foodprocessor met de omkeerbare raspschijf op de mixer/keukenrobot. Rasp de pompoen op snelheid 4 in de kom.


  3. Doe de bloem, het zout, de nootmuskaat, de peper, de gedroogde tijm, het ei en de fijngehakte knoflook in de kom.


  4. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en meng alle ingrediënten op roersnelheid.


  5. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.


  6. Schep voor elke beignet een eetlepel beslag in een serveerring en druk plat met een spatel.


  7. Bak de beignets totdat de bodem goudbruin is. Draai ze om en bak dan de andere kant.


  8. Serveer direct.