Frambozen-chocoladebrownies
Frambozen-chocoladebrownies
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g pure chocolade, grof gehakt
135 g ongezouten boter
100 g basterdsuiker
145 g lichtbruine suiker
2 grote eieren
vanille-extract
120 g bloem
2 eetlepels cacaopoeder
vlokken zeezout
100 g frambozen
Stap voor stap
Doe de boter en chocolade in de kom van de cookprocessor met de StirAssist-menger. Stel de temperatuur in op 50 °C en de timer op 5 minuten. Druk op de startknop om te activeren en stel de snelheid in op 1.
Verwijder de StirAssist-menger en vervang deze door het Multiblade-mes. Voeg de eieren, suiker en vanille toe en houd de pulsknop 10 seconden ingedrukt.
Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe. Pulseer steeds 1 seconde totdat de bloem net aan is gemengd.
Schenk het browniebeslag in een bakvorm van 23 x 33 cm die je licht hebt ingevet en bekleed met bakpapier. Strooi de frambozen over het beslag en bak 25-30 minuten in een oven die is voorverwarmd tot 180 °C (160 °C voor een heteluchtoven). Laat het browniebaksel eerst helemaal afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt en in vierkanten snijdt.
De brownies kunnen in vierkanten worden gesneden. Ingevroren blijven ze twee maanden lang lekker.
Je kunt de bovenkant van de brownies op verschillende manieren garneren, bijvoorbeeld met pindakaas of een kwarktaartmengsel.
Als je overgebleven brownies hebt, kun je ze verkruimelen en serveren met een beetje ijs, fruit en chocoladesaus om zo heel gemakkelijk een chocoladebrownie-ijscoupe te maken.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.