Frambozencheesecake
New York style romige cheesecake met een fruitige twist.
Ingrediënten
250 g biscoffkoekjes
80 g gesmolten boter
600 g roomkaas
150 g basterdsuiker
150 g zure room
2 eieren
100 ml frambozencoulis
Stap voor stap
Maak kleine kruimels van de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Meng grondig met een lepel.
Doe het koekjesmengsel in een ingevette springvorm met een glas of maatbeker.
Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Doe de roomkaas en suiker in een kom en meng met de draadloze handmixer.
Voeg de zure room en eieren toe en mix goed. Giet het beslag op de voorgebakken bodem.
Voeg met een kleine lepel wat frambozencoulis toe aan de cheesecakevulling en gebruik een lange spies om de coulis over het cakeoppervlak uit te strijken.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.