Frambozensorbet
Verfrissend fruitdessert, perfect voor hete zomerse dagen.
Frambozensorbet
Verfrissend fruitdessert, perfect voor hete zomerse dagen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g frambozen
200 g suiker
1/2 sap van een citroen
250 ml water
Stap voor stap
Doe het water met de suiker in een pan en verhit op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen.
Giet het suikerwater in een foodprocessor. Voeg de frambozen en het citroensap toe. Puls tot alles goed is gemengd. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Bevestig de roomijsmaker (zet de vrieskom de nacht ervoor in de vriezer). Zet de snelheidshendel op 1.
Giet het frambozenmengsel in de kom van de roomijsmaker.
Draai de sorbet gedurende 20 minuten. Giet op een bakplaat of in een bakje. Bedek met huishoudfolie en bevries gedurende 3 uur of tot je klaar bent om te serveren.