Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 ml slagroom
300 g verse frambozen
150 g frambozenjam
200 ml heet water
100 g mascarpone
175 g suiker
36 lange vingers
Stap voor stap
Voeg de slagroom en suiker toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met een draadgarde. Mix op snelheid 8 tot je stijve pieken kunt maken.
Voeg de mascarpone toe, zet de snelheidsregelaar naar snelheid 4 en mix alle ingrediënten goed door elkaar. Meng niet te lang door.
Voeg de frambozenjam en warm water toe in een aparte kom voor de mixer/keukenrobot. Bevestig een draadgarde aan de mixer/keukenrobot en meng op roersnelheid.
Zeef het frambozenmengsel zodat er geen zaden meer in het frambozenwater achterblijven. Doop de lange vingers eventjes in het frambozenwater.
Bedek de bodem van een diepe serveerschaal met een laag van de geweekte lange vingers. Verdeel een derde van het roommengsel over de lange vingers.
Herhaal deze stap totdat er geen lange vingers meer over zijn. Voeg als laatste een laag roommengsel toe.
Bedek de schaal met huishoudfolie en zet deze ten minste 4 uur in de koelkast.
Leg frambozen op de tiramisu en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.