Skip the navigation

Frambozentiramisu

KitchenAid chef-kok

Kindvriendelijke tiramisu zonder koffie of alcohol.

Import-Recipe - Raspberry tiramisu

Frambozentiramisu

KitchenAid chef-kok

Kindvriendelijke tiramisu zonder koffie of alcohol.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
30min
Totaal
30min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

300 ml slagroom

300 g verse frambozen

150 g frambozenjam

200 ml heet water

100 g mascarpone

175 g suiker

36 lange vingers

Stap voor stap

  1. Voeg de slagroom en suiker toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met een draadgarde. Mix op snelheid 8 tot je stijve pieken kunt maken.

  2. Voeg de mascarpone toe, zet de snelheidsregelaar naar snelheid 4 en mix alle ingrediënten goed door elkaar. Meng niet te lang door.

  3. Voeg de frambozenjam en warm water toe in een aparte kom voor de mixer/keukenrobot. Bevestig een draadgarde aan de mixer/keukenrobot en meng op roersnelheid.

  4. Zeef het frambozenmengsel zodat er geen zaden meer in het frambozenwater achterblijven. Doop de lange vingers eventjes in het frambozenwater.

  5. Bedek de bodem van een diepe serveerschaal met een laag van de geweekte lange vingers. Verdeel een derde van het roommengsel over de lange vingers.

  6. Herhaal deze stap totdat er geen lange vingers meer over zijn. Voeg als laatste een laag roommengsel toe.

  7. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet deze ten minste 4 uur in de koelkast.

  8. Leg frambozen op de tiramisu en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.