Skip the navigation

Gegratineerde pastacrepes met ham en geitenkaas

KitchenAid Chef

Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Voeg de ham, verse geitenkaas, bechamelsaus, gemalen nootmuskaat, zout en peper toe. Klop op snelheid 3 tot alles goed gemengd is.

Import-Recipe - Crêpes-like ham and goat cheese pasta gratin

Gegratineerde pastacrepes met ham en geitenkaas

KitchenAid Chef

Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Voeg de ham, verse geitenkaas, bechamelsaus, gemalen nootmuskaat, zout en peper toe. Klop op snelheid 3 tot alles goed gemengd is.

Hulpmiddelen

StandMixer
PastaCutters
PastaRoller
Voorbereiden
40min
Koken
30min
Totaal
1h10
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

100 g gekookte ham in blokjes

100 g geitenkaas

2 eieren

200 g tarwemeel

250 ml bechamelsaus

250 ml volle melk

25 g boter

pinch geraspte nootmuskaat

Een snufje zout

Een snufje gemalen peper

Stap voor stap

  1. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Voeg de ham, verse geitenkaas, bechamelsaus, gemalen nootmuskaat, zout en peper toe. Klop op snelheid 3 tot alles goed gemengd is.


  2. Doe 4 eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.


  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.


  4. Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.


  5. Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.


  6. Snijd de pastavellen in vierkantjes. Verdeel de vulling over alle vierkantjes. Vouw de tegenoverliggende hoeken op elkaar. Doe dit nogmaals, zodat je een driehoekje krijgt. Doe dit met elk stukje pastavel.


  7. Leg de driehoekjes in een ingevette bakvorm.


  8. Giet de melk in de bakvorm en dek af met aluminiumfolie. Zet 35 minuten in de oven op 200°C.


  9. Rasp en bak 1 courgette, voeg deze toe aan de vulling en geniet van een nog frissere versie van dit recept.