Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel boter
100 g brood
verse tijm
1 kg rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel worcestersaus
1 ei
1 theelepel peper
1 theelepel zout
250 ml melk
1,5 eetlepel ketchup
1,5 eetlepel bruine suiker
1,5 eetlepel mosterd
Stap voor stap
Schil en snipper de ui en knoflook grof.
Voeg ze toe aan de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Pulseer totdat de uien en knoflook zijn fijngehakt.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur in een pan totdat ze bruin zijn.
Doe het brood en de tijm in de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Mix op snelheid 1 totdat het brood uit fijne kruimels bestaat. Zet apart.
Bevestig de platte menghaak aan de mixer/keukenrobot en plaats in de kom: rundergehakt, paprikapoeder, worcestersaus, ei, gebakken uien en knoflook, broodkruimels, peper, zout en de helft van de melk.
Mix op snelheid 2 en giet de andere helft van de melk erbij.
Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier en vorm met je handen het gehaktbrood. Gebruik een scherp mes om een patroon te snijden op de bovenkant van het brood.
Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Mix in een aparte kom met een lepel de ketchup, bruine suiker en mosterd.
Smeer na 35 minuten de bovenkant van het gehaktbrood in met een royale hoeveelheid saus. Plaats het gehaktbrood terug in de oven en bak het nog eens 35 minuten.