Gele gazpacho
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
100 g
cherrytomaten
150 g
gele perziken
100 g
gele paprika
25 g
knapperige broodcroutons
1/2 theelepel
kurkumapoeder
4 eetlepels
extra vergine olijfolie
2 eetlepels
witte wijnazijn
1/3 theelepel
zout
Stap voor stap
Bevestig de fruit- en groentezeef op de KitchenAid keukenrobot. Zet een kom onder het hulpstuk (gebruik het stalen exemplaar dat bij de keukenrobot hoort), en een kleinere ervoor, onder het mondstuk waar de pulp uitkomt.
Zet de keukenrobot op snelheid 5 en doe de cherrytomaten erin.
Snijd de perziken in tweeën, verwijder de pit en snijd ze in parten. Steek ze in de opening en duw ze indien nodig voorzichtig naar beneden met de wisser.
Voeg de in reepjes gesneden gele paprika toe en volg dezelfde procedure.
Breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels olie, 1/3 theelepel zout en 1/2 theelepel kurkumapoeder en meng goed.
Verdeel over 4 glazen en serveer met de broodcroutons.
Chilipeper is een must voor dit recept: voeg wat ijsklontjes en 3-4 druppels Tabasco toe aan het glas, roer en serveer.