Gemarineerde tandoorikip
Zo maak je authentieke, op houtskool gegrilde tandoorikip.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
270 g
yoghurt
5
knoflookteentjes
4 cm
gember
1/2
sjalotje
1/2
kleine chilipeper
1 eetlepels
citroensap
1 theelepels
gemalen komijn
1 theelepels
mangopoeder
1 theelepels
korianderpoeder
1 eetlepels
garam masalapoeder
1 theelepels
zout
1 druppel
rode voedselkleurstof
6
kipdrumsticks
Stap voor stap
Dit recept is voor 6 kipdrumsticks.
Pel het sjalotje en snijd het in grove stukken. Schil en snijd de gember.
Doe alle ingrediënten behalve de kipdrumsticks in de kan van de foodprocessor. Zet de snelheid op 2 en pulseer tot een glad mengsel.
Maak twee sneden in het vel van elke drumstick, zodat de kip de smaken kan absorberen. Doe de kipdrumsticks in een kom en voeg de marinade toe. Keer de kipdrumsticks totdat ze volledig bedekt zijn. Dek de kom af en plaats de kip 24 uur in de koelkast om te marineren.
Verhit de gril tot middelhoge hitte. Veeg het meeste van de overtollige marinade van de kipdrumsticks. Gril de kip gedurende 10 minuten onder rechtstreekse hitte. Keer de kipdrumsticks om en gril nog eens 10 minuten. Controleer de kipdrumsticks en draai ze , indien nodig, om en gril ze nog eens 10 minuten. Serveer heet.