Skip the navigation

Geroosterde cake met kokosnoot honing en gember

KitchenAid chef-kok

Een zoete honingcake met de kick van gember en heerlijk roomkaasglazuur waarvan je smaakpapillen feest gaan vieren. Gebruik je KitchenAid mixer om dit recept te proberen.

Import-Recipe - Toasted Coconut Honey Ginger Cake

Geroosterde cake met kokosnoot honing en gember

KitchenAid chef-kok

Een zoete honingcake met de kick van gember en heerlijk roomkaasglazuur waarvan je smaakpapillen feest gaan vieren. Gebruik je KitchenAid mixer om dit recept te proberen.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
40min
Koken
30min
Totaal
1h10
Serveren
8
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

240 g standaardbloem (plus extra om de cakevorm te bestuiven

1 theelepel zout

2 theelepel bakpoeder

230 g kokosmelk

1/2 theelepel verse geraspte gember

170 g honing

110 ml koolzaadolie

250 g ongezouten boter op kamertemperatuur

270 g suiker

4 grote eieren

2 grote eierdooiers

200 g ongezoete geraspte kokos

450 g roomkaas, kamertemperatuur

225 g ongezouten boter, voor het glazuur, op kamertemperatuur

1/4 theelepel zout

600 g poedersuiker, gezeefd

2 theelepel citroenrasp

225 g kokossnippers

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit twee ronde cakevormen (22-24 cm) licht in met antikleefspray en bestuif met bloem.

  2. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Zet apart.

  3. Meng de kokosmelk, gember, honing en koolzaadolie in een aparte kom. Zet apart.

  4. Doe de boter en suiker in de mengkom. Mix met platte menghaak op snelheid 8 gedurende 3-4 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.

  5. Verlaag de snelheid tot 4 en voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mengt. Herhaal daarna dit proces met de dooiers.

  6. Verlaag de snelheid naar 2 en voeg geleidelijk zowel je droge als je natte mengsel toe. Wissel af tussen de kommen tot de inhoud van beide kommen is toegevoegd. Verlaag de snelheid tot 1, voeg de geraspte kokos toe en roer zachtjes.

  7. Verdeel het cakebeslag over de 2 cakevormen.

  8. Bak 22 tot 27 minuten op 180 °C. Zet de cakevormen op een rooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Haal de cakes uit de vormen en laat ze helemaal afkoelen.

  9. Leg de kokossnippers op een bakplaat met opstaande rand en rooster ze 4-7 minuten in de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

  10. Maak het glazuur. Klop met een mixer de roomkaas, de boter, de citroenrasp en het zout op hoge snelheid in 2-3 minuten tot een glad mengsel.

  11. Voeg 480 g poedersuiker toe en mix gedurende 30 seconden op snelheid 1. Verhoog de snelheid vervolgens naar snelheid 6 en mix nog 2 minuten.

  12. Snijd beide cakes horizontaal doormidden. Leg 1 laag met de gesneden kant naar boven op een taartplateau of bord. Bedek de cake met een dikke laag glazuur. Leg hier een laag cake op, gevolgd door nog een laag glazuur. Herhaal dit met de rest van de cakelagen en het glazuur.

  13. Bedek de hele cake met glazuur en laat hem 30 minuten koelen in de koelkast. Zodra het glazuur is gestold (maar niet gehard), plak je voorzichtig handjesvol geroosterde kokossnippers aan de zijkanten en bovenkant van de cake.