Gesmolten lavacakes
Kleine maar machtige cakes met een rijke hoeveelheid gesmolten chocolade binnenin.
Gesmolten lavacakes
Kleine maar machtige cakes met een rijke hoeveelheid gesmolten chocolade binnenin.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
170 g Boter
255 g pure chocolade
3 eieren
3 eierdooiers
75 g basterdsuiker
40 g bloem
1/4 theelepels zout
Stap voor stap
Smelt de boter en chocolade in een kom boven een pan met kokend water. Zet het mengsel opzij en laat het enigszins afkoelen. Doe de eieren, eidooiers en de basterdsuiker in de kom van de mixer met de draadgarde. Meng op snelheid 4 tot het mengsel dik en schuimig is.
Voeg de bloem en het zout toe en meng dit op snelheid 2 door het mengsel. Schenk langzaam de gesmolten chocolade erbij.
Vet 4 bakvormpjes in en bestuif ze licht met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormpjes.
Bak 12 minuten op 215°C. Laat ze 3 minuten rusten voordat je ze omkeert op een bord.
Serveer met roomijs.