Skip the navigation

Glutenvrij brood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Gluten-free bread

Duration
Totaal2h10
Voorbereiden1h30
Koken40min

Hulpmiddelen

BreadBowlBreadBowl
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

120 g

sorghum

180 g

bruine rijstmeel

100 g

glutenvrij havermeel

40 g

tapioca

7 g

zout

35 g

psyllium schil

10 g

actieve droge gist

650 ml

water, lauwwarm

2 eetlepels

honing

Stap voor stap

  1. Meng warm water, gist en honing in een kleine schaal. Laat dit 10 minuten staan. Voeg psyllium schil toe, meng goed en laat nog 5 minuten staan.

  2. Vul de broodkom met heet water om hem te verwarmen, giet het water eruit en dep de kom droog. Bevestig de broodkom aan de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de platte menghaak en vergrendel de kop op zijn plaats. Doe de bloem en het zout in de kom.

  3. Voeg gist toe en meng tot het deeg een vaste vorm krijgt.

  4. Haal het deeg van de haak en verwijder de broodkom. Voeg olie toe aan het deeg en plaats in de broodkom. Sluit de kom af met het deksel en laat het deeg 60 minuten rijzen.

  5. Haal het deksel van de kom en haal het deeg er voorzichtig uit. Vorm het deeg tot een bal door het voorzichtig naar het midden te trekken.

  6. Bekleed het deksel van de broodkom met bakpapier. Leg het deeg op het deksel en dek het af met de broodkom. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen.

  7. Verwarm de oven voor op 230 °C terwijl het deeg voor de tweede keer rijst. Zet de broodkom in de oven. Bak 30 minuten. Gebruik ovenwanten om de broodkom voorzichtig uit de oven te halen. Bak het brood nog 10 minuten of tot de korst goudbruin is. Haal de kom uit de oven en laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.