Skip the navigation

Glutenvrije pannenkoeken

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Gluten-Free Pancakes

Duration
Totaal0min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

120 ml

ongezoete amandelmelk

2 eetlepels

druivenpitolie of meer voor de bereiding

2 eetlepels

pure ahornsiroop

1 eetlepel

natuurlijk vanille-extract

2 mddelgrote

eieren

175 g

glutenvrij meel

1 theelepel

glutenvrij bakpoeder

1 theelepel

zuiveringszout

1/4 theelepel

zeezout

Stap voor stap

  1. Doe de melk, olie, ahornsiroop, het vanille-extract en de eieren in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender. Sluit het deksel en pureer 5 seconden op snelheid 3, alleen om alles te mengen.


  2. Voeg het meel, bakpoeder, zuiveringszout en zout toe en pureer 5 seconden op snelheid 3 totdat alles goed gemengd is.


  3. Verwijder de dop uit het deksel, steek de stamper erin en schraap via de opening het meel van de wanden om het toe te voegen aan de rest van het mengsel. Pureer nog 3 tot 5 seconden totdat er geen klonters meer zijn.


  4. (Niet te lang pureren.)


  5. Laat het beslag 5 minuten rusten voordat u het gebruikt.


  6. Warm in een kleine bakpan op een middelmatig vuur 1/2 theelepel druivenpitolie op en giet er dan 80 ml pannenkoekbeslag in. Verdeel het gelijkmatig over de bodem van de pan.

  7. Bak ongeveer 3 minuten totdat er zich luchtbellen vormen in de bovenkant en de randen droog gebakken zijn.


  8. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak de andere kant nog 2 minuten gaar.


  9. Herhaal dit totdat het beslag op is.


  10. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en garneer ze met verse vruchten, geraspte kokos, gehakte nootjes enzovoort.