Griezelige halloweenkoekjes
Maak je geen zorgen, deze koekjes zijn niet behekst, maar heerlijk taai!.
Griezelige halloweenkoekjes
Maak je geen zorgen, deze koekjes zijn niet behekst, maar heerlijk taai!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g boter, zacht
50 g basterdsuiker
75 g lichtbruine suiker
5 g bakpoeder
1 ei
185 g bloem
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
100 g pure chocolade
75 g suikeroogjes
Stap voor stap
Recept voor het maken van 12 koekjes.
Doe de zachte boter in de kom van een mixer/keukenrobot met een platte menghaak met flexibele kant. Voeg basterdsuiker en lichtbruine suiker toe en mix 1 minuut op snelheid 4. Voeg een ei, de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout toe. Mix op snelheid 1 tot een deeg. Hak de pure chocolade in stukken en doe deze in de kom. Mix tot één geheel is ontstaan.
Maak balletjes van het deeg (gebruik een kleine ijsschep of doe het met de hand). Plaats de balletjes op een bakplaat met bakpapier en maak ze voorzichtig wat platter. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze worden twee keer zo groot.
Duw de suikeroogjes op de koekjes. Bak 12 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven. Laat 15 minuten afkoelen en haal de koekjes van het bakpapier.