Gyoza met groenten
Gestoomde hartige smaakbommetjes die de perfecte snack of het perfecte voorgerecht zijn op elk feestje.
Gyoza met groenten
Gestoomde hartige smaakbommetjes die de perfecte snack of het perfecte voorgerecht zijn op elk feestje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 sjalot
250 g paddenstoelenmix
30 ml sesamolie
30 ml sojasaus
2 lente-uien
16 wontonvellen
100 g sesamzaadjes
neutrale olie
water
Stap voor stap
Dit recept is voor 16 dumplings.
Schil en snipper de sjalot grof. Voeg het toe aan de kom van de draadloze hakmolen.
Scheur de paddenstoelen doormidden en voeg ze toe aan de kom van de draadloze hakmolen.
Schuif de snelheidsregelaar naar stand 2 en druk op de pulse/aan-knop om de groenten grof te hakken.
Verhit de sesamolie en bak de paddenstoelen gedurende 8 minuten.
Roer de sojasaus en de gehakte lente-ui erdoor. Kook tot bijna al het water verdampt is. Laat het afkoelen.
Maak de rand van het wontonvel vochtig en doe een eetlepel van de paddenstoelvulling in het midden van het deeg. Druk of vouw de dumpling dicht.
Dompel de onderkant van de dumpling in water en vervolgens in de sesamzaadjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de dumplings tot de sesamzaadjes goudbruin zijn. Voeg het water toe (let op voor spatten) en doe het deksel op de koekenpan. Laat het gedurende 8 minuten stomen.