Halloweenkoekjes
Griezelige spookkoekjes, perfect voor een Halloweenfeest.
Halloweenkoekjes
Griezelige spookkoekjes, perfect voor een Halloweenfeest.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
155 g bruine boter, afgekoeld
130 g basterdsuiker
45 g bruine suiker
1 theelepel vanille-extract
180 g bloem
5 eetlepel cacaopoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda
30 g poedersuiker
2 theelepel melk
Stap voor stap
Doe de basterdsuiker, bruine suiker, bruine boter, cacaopoeder, bloem, baksoda, het vanille-extract en zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak.
Zet de snelheidshendel op 4 en mix 3 minuten tot alles goed is gemengd.
Wikkel het deeg stevig in huishoudfolie en laat het ten minste 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en gebruik een Halloween-koekjesvorm om koekjes uit te steken.
Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Plaats de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen voordat je er glazuur op doet.
Meng in een aparte kom de poedersuiker en melk goed met een lepel. Als het glazuur te dik is, voeg je 1/2 theelepel melk toe.
Giet het glazuur in een decoratiepen of spuitzak en decoreer de koekjes.