emeagif
Skip the navigation

Honingcupcakes met gesuikerde pistachenootjes

KitchenAid Chef

Lichte, luchtige vanillecupcakes gemaakt met echte vanillepeulen en lavendel bedekt met een laag van gesuikerde pistachenootjes en -botercrème met lavendel en honing.

honeycupcakes wallpaper

Honingcupcakes met gesuikerde pistachenootjes

KitchenAid Chef

Lichte, luchtige vanillecupcakes gemaakt met echte vanillepeulen en lavendel bedekt met een laag van gesuikerde pistachenootjes en -botercrème met lavendel en honing.

Hulpmiddelen

StandMixer
Sifter
Voorbereiden
15min
Koken
30min
Totaal
45min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

4 tbsp + 2 tbsp honing

100 g pistachenoten

12 g suiker

1 snufje zout

170 g ongezouten boter, zacht

180 g kristalsuiker

1/2 theelepels vanille-extract

3 grote scharreleieren

180 g melk

45 ml zure room

300 g bloem

8 g bakpoeder

2 theelepels gehakte, gedroogde biologisch geteelde lavendel

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een bakblik voor minimuffins in en bestuif het met bloem.

  2. Bevestig het zeefhulpstuk met weegschaal aan je mixer (met platte menghaak), en druk op de tarraknop om de weegschaal op nul in te stellen.

  3. Doe de kristalsuiker in de vultrechter voor ingrediënten en weeg de suiker af. Zet de mixer op snelheid 4 en zeef de suiker boven de kom.

  4. Terwijl de suiker in de kom wordt gezeefd, voeg je de boter, vanille en 2 eetlepels honing toe en klop je alles totdat het mengsel bleek en luchtig geklopt is. Voeg de eieren een voor een toe.

  5. Meng in een andere kom de melk en zure room door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en roer totdat alles grondig gecombineerd is.

  6. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan de vultrechter voor ingrediënten om het af te wegen. Druk na elk afzonderlijk ingrediënt op de tarraknop. Roer de ingrediënten in de vultrechter door elkaar om ze te mengen. Draai de mixer naar de stand voor roersnelheid en zeef de bloem en het bakpoeder in de kom. Voeg tijdens het zeven de lavendel toe en roer totdat de ingrediënten net aan gecombineerd zijn. 1 minuut, hooguit.

  7. Schraap het mengsel in de ingevette muffinvorm en bak gedurende 15–18 minuten in de oven, of totdat een spies die je in het midden van de muffin steekt, er droog weer uitkomt. Verwijder de muffins voorzichtig uit de bakvorm en plaats ze op een rooster om volledig af te koelen.

  8. Terwijl de muffins afkoelen, bereid je de pistachenootjes voor. Roer 4 eetlepels honing en pistachenootjes door elkaar. Spreid de pistachenootjes in 1 laag uit over een ondiepe bakvorm en strooi er suiker en zout overheen. Bak gedurende 15 minuten in het midden van de oven, roer de noten door en bak nog 5 minuten langer.

  9. Breng de pistachenootjes als ze nog warm zijn over naar een vel bakpapier of keukenfolie, en scheid de nootjes met een vork van elkaar. Werk snel. Laat de nootjes (in ongeveer 1 uur) helemaal afkoelen en maak ze los van het bakpapier. Breek grote stukken los in kleinere stukjes.

  10. Druppel honing over de cakes en leg er wat gesuikerde pistachenootjes bovenop.