Huisgemaakte champignonsaus
Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.
Huisgemaakte champignonsaus
Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
140 g paddenstoelen
30 g sjalotje
1 eetlepel boter
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gedroogde salie
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel ahornsiroop
1/2 eetlepel bloem
175 ml volle melk
Stap voor stap
Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de sjalotten in blokjes.
Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bruin de champignons. Voeg de sjalotten toe en bak ze tot ze glazig zijn.
Verwarm de resterende boter in een pan. Voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel droog wordt en nootachtig ruikt.
Voeg de melk toe aan het meelmengsel en klop totdat de melk dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
Doe de champignons in de blender. Voeg het melkmengsel en de peper, gedroogde salie, sojasaus en ahornsiroop toe. Meng ongeveer 30 seconden op snelheid 4.
Verwarm de saus voor het serveren opnieuw.
Serveer bij je favoriete geroosterde groenten of vlees.