Skip the navigation

Huisgemaakte champignonsaus

KitchenAid chef-kok

Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.

Import-Recipe - Mushroom gravy

Huisgemaakte champignonsaus

KitchenAid chef-kok

Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
20min
Totaal
20min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

140 g paddenstoelen

30 g sjalotje

1 eetlepel boter

1/4 theelepel peper

1/4 theelepel gedroogde salie

1/2 eetlepel sojasaus

1/2 eetlepel ahornsiroop

1/2 eetlepel bloem

175 ml volle melk

Stap voor stap

  1. Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de sjalotten in blokjes.


  2. Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bruin de champignons. Voeg de sjalotten toe en bak ze tot ze glazig zijn.


  3. Verwarm de resterende boter in een pan. Voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel droog wordt en nootachtig ruikt.


  4. Voeg de melk toe aan het meelmengsel en klop totdat de melk dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.


  5. Doe de champignons in de blender. Voeg het melkmengsel en de peper, gedroogde salie, sojasaus en ahornsiroop toe. Meng ongeveer 30 seconden op snelheid 4.


  6. Verwarm de saus voor het serveren opnieuw.


  7. Serveer bij je favoriete geroosterde groenten of vlees.