Huisgemaakte quiche lorraine
Heerlijke, hartige taart die je warm of koud kunt serveren.
Huisgemaakte quiche lorraine
Heerlijke, hartige taart die je warm of koud kunt serveren.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
66,7 g bloem
33,3 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
1/2 g zout
13,3 g warm water
53,3 g spekblokjes
1/3 grote ui
1/3 eetlepel olijfolie
43,3 g gruyèrekaas, geraspt
83,3 g room
2/3 eieren
1/12 theelepel pepper
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met de blokjesschijf op de mixer/keukenrobot.
Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur tot deze glazig wordt. Voeg de spekblokjes toe en bak ze lichtjes. Zet apart.
Doe de bloem, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten.
Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt.
Vorm het deeg met je handen tot een bal wanneer het de juiste consistentie heeft, wikkel het in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Leg het deeg op een laag bakblik. Snijd het overhangende deeg af. Bak 10 minuten in een op 210 °C voorverwarmde oven.
Verwijder de bonen en het bakpapier en laat 10 minuten afkoelen.
Meng de room, eieren, zout en peper in een mixer/keukenrobot met een draadgarde op snelheid 4 goed door elkaar. Voeg 2/3 van de Gruyère toe en meng op snelheid 1.
Schenk het roommengsel in de basis van de quiche. Voeg de uien en spek toe en dek deze af met de rest van de Gruyèrekaas.
Bak 25-30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin.