emeagif
Skip the navigation

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Rusten
12h
Totaal
5min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
cherry-lemonade-ice-cubes

IJsklontjes van kersenlimonade

KitchenAid Chef

Zoete kersenijsklontjes die je verse limonade kleur en smaak geven.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Rusten
12h
Totaal
5min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

200 g ontpitte kersen

30 ml citroensap

3 eetlepels agavesiroop

100 ml kersensap

Stap voor stap

  1. Doe de kersen, het citroensap en de agavesiroop in de top down hakmolen. Blend tot een glad, goed gemengd geheel.

  2. Giet het mengsel door een fijnmazige zeef om het vruchtvlees te scheiden van het sap. Je houdt een zijdezachte kersenpuree over. Roer het kersensap er doorheen en doe het mengsel in een ijsblokjesvorm. Zet een nacht in de vriezer tot de blokjes helemaal bevroren zijn.

  3. Doe voor het serveren een paar kersenijsklontjes in een glas en giet er koude limonade overheen. Terwijl de ijsklontjes smelten geven de ze limonade een vrolijke kleur en heerlijke kersensmaak.

pdp-promo-banner deal-days-2025 Mixers nl

Haal nu met korting echte iconen in huis