Hulpmiddelen
IJsklontjes van kersenlimonade
Zoete kersenijsklontjes die je verse limonade kleur en smaak geven.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g ontpitte kersen
30 ml citroensap
3 eetlepels agavesiroop
100 ml kersensap
Stap voor stap
Doe de kersen, het citroensap en de agavesiroop in de top down hakmolen. Blend tot een glad, goed gemengd geheel.
Giet het mengsel door een fijnmazige zeef om het vruchtvlees te scheiden van het sap. Je houdt een zijdezachte kersenpuree over. Roer het kersensap er doorheen en doe het mengsel in een ijsblokjesvorm. Zet een nacht in de vriezer tot de blokjes helemaal bevroren zijn.
Doe voor het serveren een paar kersenijsklontjes in een glas en giet er koude limonade overheen. Terwijl de ijsklontjes smelten geven de ze limonade een vrolijke kleur en heerlijke kersensmaak.