Skip the navigation

Japanse asperges

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Japanese asparagus

Duration
Totaal20min
Voorbereiden10min
Koken10min

Hulpmiddelen

CookProcessorCookProcessor

Ingrediënten

Serveren

4 cm

gember, geschild en grof gehakt

2

sjalotten, gepeld en in vieren gesneden

1

knoflookteentje, gepeld

500 g

witte asperges, geschild en in stukken van 2 cm gesneden

2 eetlepels

sesamolie

4 eetlepels

mirin

2 eetlepels

sojasaus

1 eetlepels

oestersaus

1 eetlepels

sesamzaad

verse koriander

100 ml

Water

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de gember, sjalotten en knoflook toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag.

  2. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Doe de asperges, sesamolie, mirin, sojasaus, oestersaus, het water en de sesamzaadjes in de kom. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer FRY P1 en druk op Start om te bevestigen. Maak af met koriander en serveer warm.