Skip the navigation

Kersen pierogi

KitchenAid chef-kok

Een warme zomerse traktatie, geserveerd met room en suiker!.

Import-Recipe - Cherry pierogi

Kersen pierogi

KitchenAid chef-kok

Een warme zomerse traktatie, geserveerd met room en suiker!.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
20min
Koken
6min
Totaal
26min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

125 ml water, heet

25 g boter

310 g bloem

1/2 theelepel zout

1 ei, losgeklopt

150 g kersen

120 ml room, voor het serveren

30 g suiker, voor het serveren

Stap voor stap

  1. Doe de boter in heet water. Zet apart.

  2. Doe de bloem in de kan van de foodprocessor voor 9 koppen en bevestig het deegmes. Voeg zout toe. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam het mengsel van water en boter toe. Voeg het geklopte ei toe en kneed 2-3 minuten.

  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast.

  4. Rol het afgekoelde deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd cirkels uit het deeg met een koekjesvorm of een glas. Ontpit de kersen en leg 2-3 kersen in het midden van elke cirkel. Vouw de zijkanten om tot een halvemaanvorm. Zorg dat de vulling op zijn plaats blijft door de randen naar elkaar toe te drukken. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

  5. Breng een grote pan water aan de kook. Doe de pierogi in het water. Laat de pierogi, als ze boven komen drijven, nog ongeveer 2-3 minuten koken. Haal de dumplings uit de pan met een schuimspaan.

  6. Serveer met room en suiker.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale