Skip the navigation

Kersenjam

KitchenAid chef-kok

Deze kersenjam smaakt geweldig op een scone of muffin, maar is zo lekker dat je hem het liefst uit de pot wilt eten.

Import-Recipe - Cherry jam

Kersenjam

KitchenAid chef-kok

Deze kersenjam smaakt geweldig op een scone of muffin, maar is zo lekker dat je hem het liefst uit de pot wilt eten.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
15min
Totaal
15min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

166 g kersen

166 g geleisuiker

1,5 eetlepel citroensap

Stap voor stap

  1. Ontpit de kersen. Doe de kersen in de foodprocessor met het multifunctionele mes en druk een paar keer op de knop om ze in grove stukken te hakken.


  2. Doe de kersen in een steelpan. Voeg citroensap toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook.


  3. Voeg de geleisuiker toe, breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Roer regelmatig.


  4. Pour the hot jam into clean jars, close them and turn upside down until cooled down completely.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You