Kip tikka masala
Kip tikka masala
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 g volle yoghurt
2 eetlepels garam masala
1 eetlepels paprikapoeder
peper
zout
1 citroen, sap
2 kipfilet, gesneden in dikke repen
2 kipdijfilet, in repen gesneden
5 cm gember, geschild en grof gehakt
3 sjalotten, gepeld en in vieren gesneden
100 g cashewnoten
4 knoflookteentjes, gepeld
verse koriander
400 g kokosmelk
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepels sambal oelek (sambal met gemalen chilipeper)
1 eetlepels komijn
1 blokje kippenbouillon
Stap voor stap
Meng de garam masala, paprikapoeder, peper, zout en citroensap door de yoghurt. Doe de kip en het yoghurtmengsel in een kom. Roer goed door, dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren.
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de gember, sjalotten, cashewnoten, knoflook en koriander toe. Sluit het deksel. Druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag.
Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Haal de kip uit de kom en gooi de resterende marinade weg. Doe de kip, kokosmelk, tomatenpuree, sambal oelek, komijn en bouillon in de kom. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer STEW P2 en druk op Start om te bevestigen. Serveer heet.
Heerlijk met gestoomde basmatirijst en mangochutney (zie recept).