Skip the navigation

Kip tikka masala

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Chicken tikka masala

Kip tikka masala

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

CookProcessor
Voorbereiden
10min
Koken
45min
Totaal
55min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

125 g volle yoghurt

2 eetlepels garam masala

1 eetlepels paprikapoeder

peper

zout

1 citroen, sap

2 kipfilet, gesneden in dikke repen

2 kipdijfilet, in repen gesneden

5 cm gember, geschild en grof gehakt

3 sjalotten, gepeld en in vieren gesneden

100 g cashewnoten

4 knoflookteentjes, gepeld

verse koriander

400 g kokosmelk

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepels sambal oelek (sambal met gemalen chilipeper)

1 eetlepels komijn

1 blokje kippenbouillon

Stap voor stap

  1. Meng de garam masala, paprikapoeder, peper, zout en citroensap door de yoghurt. Doe de kip en het yoghurtmengsel in een kom. Roer goed door, dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren.

  2. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de gember, sjalotten, cashewnoten, knoflook en koriander toe. Sluit het deksel. Druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag.

  3. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Haal de kip uit de kom en gooi de resterende marinade weg. Doe de kip, kokosmelk, tomatenpuree, sambal oelek, komijn en bouillon in de kom. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer STEW P2 en druk op Start om te bevestigen. Serveer heet.

  4. Heerlijk met gestoomde basmatirijst en mangochutney (zie recept).