Klassieke citrusvinaigrette
Een lichtgekleurde, friszure citrusvinaigrette gemaakt met vers sap van sinaasappels en citroenen en een vleugje honing. Een perfecte balans tussen scherpte en zoete smaken.
Klassieke citrusvinaigrette
Een lichtgekleurde, friszure citrusvinaigrette gemaakt met vers sap van sinaasappels en citroenen en een vleugje honing. Een perfecte balans tussen scherpte en zoete smaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 oranje
1 citroen
1 theelepels honing
1/2 theelepels mosterd
1 knoflook, fijngehakt
1 sjalot, in blokjes
1/4 theelepels zout
1/8 theelepels peper
180 ml olijfolie
Stap voor stap
Pers de sinaasappel en citroen uit met de draadloze sapcentrifuge of de citruspers op je blender. Je hebt 60 ml sinaasappelsap en 30 ml citroensap nodig. Doe het sap in een kleine mengkom, samen met de honing, mosterd, knoflook en sjalot. Breng op smaak met zout en peper. Giet al kloppend geleidelijk de olijfolie erbij om het mengsel te emulgeren. Serveer met een salade.