emeagif
Skip the navigation

Kokos-mango ijslollies

KitchenAid Chef

Deze kokos-mango ijslollies zijn een heerlijke bevroren traktatie – perfect voor de zomerdagen!

mangopopsicles wallpaper

Kokos-mango ijslollies

KitchenAid Chef

Deze kokos-mango ijslollies zijn een heerlijke bevroren traktatie – perfect voor de zomerdagen!

Hulpmiddelen

StandMixer
MeatGrinder
Voorbereiden
30min
Totaal
30min
Serveren
8
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

200 g gezoete gecondenseerde kokosmelk

1 theelepels vanille-extract

1/2 theelepels zout

40 ml citroensap

3 rijpe mango

1 snufje saffraandraadjes (optioneel)

1 blik ongezoete kokosroom of kokosmelk

3 eetlepels poedersuiker

Stap voor stap

  1. Plaats een blik ongezoete kokosroom of kokosmelk een nachtje in de koelkast om het te laten afkoelen.

  2. Snij citroen doormidden en pers het sap eruit in een kom. Voeg het snufje saffraan toe en laat dit gedurende 15 minuten oplossen. Voeg vanille, gezoete gecondenseerde kokosmelk en zout toe. Meng goed door elkaar en zeef met een fijnmazige zeef. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Pel de mango's en snijd deze in grote stukken. Bevestig de voedselmolen op de mixer. Duw, met behulp van de kleinste maalschijf en op ½ snelheid, de mangostukken door de voedselmolen, zodat ze in een aparte kom terechtkomen. Maak het voedselmolenhulpstuk los van de mixer.

  4. Laat de mengkom en het gardehulpstuk gedurende 15 minuten afkoelen in de koelkast. Bevestig de garde vervolgens aan de mixer.

  5. Neem het blikje kokosroom of kokosmelk uit de koelkast. Schep de harde en/of stevige roomdeeltjes die zich bovenin het blik bevinden in de mengkom, en gooi eventueel overgebleven kokoswater weg. Voeg poedersuiker toe en klop op snelheid 10 totdat er zachte pieken ontstaan.

  6. Pak de saffraanroom uit de koelkast en schraap twee eetlepels schuim van de bovenkant af. Dit schuim is ontstaan door een natuurlijke reactie, aangezien de gecondenseerde melk door het citroensap dikker wordt.

  7. Voeg mangopulp toe aan saffraanroom en roer totdat het goed gemengd is.

  8. Bevestig de platte menghaak met twee flexibele kanten aan de mixer. Voeg, terwijl je op ½ snelheid klopt, steeds ⅓ van de mangosaffraanroom toe en vouw deze in de kokosslagroom, gedurende circa 2 minuten of totdat de twee soorten room goed zijn vermengd. Het is normaal dat de slagroom iets van zijn luchtigheid verliest.

  9. Giet of lepel het ijslolliemengsel gelijkmatig in vormen en plaats deze minstens 8 uur in de vriezer.