Skip the navigation

Koreaanse sla wraps

KitchenAid chef-kok

De beste exotische smaken zijn gecombineerd in deze knapperige Koreaanse sla-wraps.

Import-Recipe - Korean lettuce wraps

Koreaanse sla wraps

KitchenAid chef-kok

De beste exotische smaken zijn gecombineerd in deze knapperige Koreaanse sla-wraps.

Hulpmiddelen

MeatGrinder
StandMixer
Voorbereiden
30min
Totaal
30min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g kipfilet in blokjes gesneden

2 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 eetlepels koreaanse chilipasta

1 eetlepels sojasaus

1 eetlepels honing

2 eetlepels rijstazijn

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels kristalsuiker

1 krop groene sla

1 theelepel sesamzaad

1 theelepel bieslook, fijngehakt

Stap voor stap

  1. Bevestig de metalen voedselmolen met de middelgrote maalschijf op de mixer/keukenrobot. Maal de kip op snelheid 4.


  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de gemalen kip toe. Breng, terwijl je regelmatig roert, de kip aan de kook tot deze gaar is en al het vocht is verdampt.


  3. Meng de sojasaus, sesamolie, Koreaanse chilipasta, rijstazijn, honing, fijngehakte knoflook en kristalsuiker in een kom. Voeg het mengsel toe aan de kip en meng het door elkaar tot de kip de kleur van de saus krijgt.


  4. Laat het geheel zachtjes koken tot de vloeistof grotendeels is ingedikt en door de kip is opgenomen.


  5. Scheur de slablaadjes bij de wortel af. Spoel de blaadjes af en droog ze. Schep de kip in de blaadjes sla. Garneer met sesamzaad en bieslook.


OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You