Koreaanse sla wraps
De beste exotische smaken zijn gecombineerd in deze knapperige Koreaanse sla-wraps.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
500 g
kipfilet in blokjes gesneden
2 eetlepels
olijfolie
4 teentjes
knoflook, fijngehakt
1 eetlepels
koreaanse chilipasta
1 eetlepels
sojasaus
1 eetlepels
honing
2 eetlepels
rijstazijn
2 eetlepels
sesamolie
2 eetlepels
kristalsuiker
1 krop
groene sla
1 theelepel
sesamzaad
1 theelepel
bieslook, fijngehakt
Stap voor stap
Bevestig de metalen voedselmolen met de middelgrote maalschijf op de mixer/keukenrobot. Maal de kip op snelheid 4.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de gemalen kip toe. Breng, terwijl je regelmatig roert, de kip aan de kook tot deze gaar is en al het vocht is verdampt.
Meng de sojasaus, sesamolie, Koreaanse chilipasta, rijstazijn, honing, fijngehakte knoflook en kristalsuiker in een kom. Voeg het mengsel toe aan de kip en meng het door elkaar tot de kip de kleur van de saus krijgt.
Laat het geheel zachtjes koken tot de vloeistof grotendeels is ingedikt en door de kip is opgenomen.
Scheur de slablaadjes bij de wortel af. Spoel de blaadjes af en droog ze. Schep de kip in de blaadjes sla. Garneer met sesamzaad en bieslook.