Kruidensaus
Geef elk gerecht wat extra's met deze friszure kruidensaus – perfect voor lam, vlees of vis!
Kruidensaus
Geef elk gerecht wat extra's met deze friszure kruidensaus – perfect voor lam, vlees of vis!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
30 g zachte kruiden (munt, platte peterselie, basilicum…)
1 teentje knoflook
45 ml olijfolie
20 ml citroensap
1 theelepels Dijonmosterd
1 theelepels honing
Stap voor stap
Was de kruiden en dep ze droog. Pel en hak de knoflook.
Doe de kruiden en fijngehakte knoflook in de hakmolen en pulseer een paar keer om ze fijn te hakken.
Doe de olijfolie, het citroensap, de mosterd en de honing in de hakmolen. Voeg zout en peper toe. Mix tot een gladde, geëmulgeerde saus.
Doe zin een serveerkom en serveer vers met lamskoteletten of ander gegrild vlees of met vis.