Lamsgehaktballetjes
Heerlijk op zich als hartige snack, maar even lekker in een pita met wat hummus en komkommer.
Lamsgehaktballetjes
Heerlijk op zich als hartige snack, maar even lekker in een pita met wat hummus en komkommer.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
680 g lamsbout zonder been
15 g verse bladpeterselie
55 g broodkruimels
10 g zout
1 theelepel komijn
fetakaas
1 ei
5 g citroenschil
1 eetlepel olijfolie
Stap voor stap
Plaats het multifunctionele mes in de KitchenAid 3,1 L Foodprocessor. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan de werkkom en zet de processor op hoge snelheid. Laat het mengsel verwerken tot er geen grote stukken vlees meer over zijn.
Gebruik een houten lepel, of iets gelijkaardigs, om het vleesmengsel uit de werkkom te halen. Gebruik je handen om het mengsel te vormen/rollen tot gehaktballen, ongeveer zo groot als een golfbal.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe om de bodem in te vetten. Zodra de pan warm is, leg je de gehaktballetjes erin – let wel op dat je er niet te veel in legt. Dek de pan af en laat de balletjes 4 minuten bakken. Daarna verwijder je het deksel, draai je de balletjes om, dek je de pan weer af en laat je ze nog eens 4 minuten bakken. Doe dit nu nog een keer, zodat je elke batch in totaal 12 minuten bakt. Leg de gebakken balletjes in een grote kom of bakschaal, die je afdekt met aluminiumfolie, en kook dan de rest van de balletjes.
serveer de gehaktballetjes met gekruide Griekse yoghurt en een salade met geschaafde ui en venkel