Luchtige appelcake szarlotka
Deze gemakkelijk te maken appelcake is lekker licht en luchtig, en zit boordevol sappige stukjes appel!.
Luchtige appelcake szarlotka
Deze gemakkelijk te maken appelcake is lekker licht en luchtig, en zit boordevol sappige stukjes appel!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
6 eieren
300 g basterdsuiker
190 g bloem, gezeefd
7 granny smith-appels (of andere zure appels)
70 g walnoten, fijngehakt
1 eetlepel kaneel
1/2 citroen
250 g slagroom
1 eetlepel bloemsuiker
Stap voor stap
Was en schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in acht stukken. Pers een halve citroen uit en sprenkel het sap over de appelstukken met het kaneelpoeder.
Doe de eieren in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Zet op snelheid 6 en mix de eieren in circa 2 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de suiker geleidelijk toe. Wanneer alle suiker is opgenomen, zet je de snelheid terug naar 2 en voeg je geleidelijk de bloem toe. Mix zo kort mogelijk tot alle bloem is opgenomen.
Bekleed een bakvorm van 30 x 40 cm met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk glad. Doe de appels in het beslag en zorg dat ze goed verdeeld zijn. Bestrooi met de fijngehakte walnoten. Bak circa 40 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Bestuif de cake na het afkoelen met bloemsuiker (optioneel). Serveer met slagroom.