Mango mochi
Zoete en stevige ijsballetjes die eenvoudiger te maken zijn dan je denkt.
Mango mochi
Zoete en stevige ijsballetjes die eenvoudiger te maken zijn dan je denkt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
360 ml volle slagroom
120 ml volle melk
500 g mangopuree
275 g suiker
1 limoen
150 g glutenhoudend rijstmeel
300 ml water
50 g mangojam
maïzena
Stap voor stap
Doe de ongeklopte slagroom, melk, mangopuree, 50 g basterdsuiker en limoensap in de mengkom van een mixer/keukenrobot waaraan de draadgarde is bevestigd.
Mix op snelheid 4 gedurende 2 minuten. Doe het ijsmengsel in een luchtdicht bakje en laat dit tot de volgende dag afkoelen in de koelkast.
Bevestig de ijskoude KitchenAid ijskom en de roerspaan op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude ijsmengsel in de mengkom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren.
Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en plaats dit nog minstens 4 uur in de vriezer.
Wanneer het ijs heel stevig is geworden, gebruik je een kleine ijsschep om kleine ijsballetjes te maken. Vries deze nog eens 1 uur in of totdat de balletjes helemaal hard zijn geworden.
Doe het rijstmeel, het water, de resterende basterdsuiker en de mangojam in een kom die geschikt is voor de magnetron. Klop alles door elkaar.
Bedek het met huishoudfolie en plaats het gedurende 1 minuut op 600 W in de magnetron. Roer het daarna door met een houten lepel. Herhaal deze stappen 5 keer, totdat een plakkerig en stevig deeg is ontstaan.
Leg het deeg op een met maïzena bedekt werkblad en rol het uit totdat het deeg circa 3 mm dik is. Snij er rondjes uit met een koekjesvorm.
Wikkel de kleine ijsballetjes in de rondjes mochi-deeg. Geniet er onmiddellijk van of bewaar ze in de vriezer voordat je ze gaat eten.